Kiegyezés inspirálta Katti Zoób kollekció

A Katti Zoób Divatház idén is varázslatos kollekcióval vonult fel a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretei közt, a Bálna Budapest kifutóján! 

A márka legújabb különleges képzőművészeti üzenete a kiegyezés kori öltözékelemek egyedülálló, modern újraértelmezéséből született. A nemzetközi trendekkel is párhuzamot teremtő, kortárs öltözéksor sorsfordító történelmi pillanatról emlékezik meg, így a múltat és jelent egyesítő ruhák még erősebb divatüzeneteket közvetítenek. Az inspirációt Andrássy Gyula gróf, Ferenc József és Erzsébet királyné viseletei jelentették Zoób Kati számára. A császári viselet törtfehérjének, izzó vörösének és aranyának pompája új és rendhagyó értelmezést kapott, stílusos nőiességgé változott. A tradicionális öltözékek díszítőelemei geometrikus formákká tisztultak a katonai sikket megtestesítő kabátokon és bőrdzsekiken. Korabeli bélyegek köszöntek vissza modern nyomatokként a kötött pulóvereken és pólókon, a Divatházhoz ugyanis partnerként csatlakozott a Bélyegmúzeum, és a Magyar Posta engedélyével lehetővé tette számára, hogy felhasználja a Ferenc József arcképével ellátott, 150 éves bélyeget, amelyből a tervező inspirációja származik. A korabeli érdemrendek, a csillag és kereszt forma ruhadíszek és övcsatok formájában születtek újjá - az aktuális nemzetközi divatban is kedvelt a rendszalagos nadrágok meghatározó elemmé váltak. Újraéledtek a tiszti zubbonyok, felidéződött a „póstatiszt“viselete is – az egyenruha hangulatú, mégis finoman nőies darabok egysége friss harmóniát teremtett. Sissi ruhatárának kifinomult csipkéi is új életre keltek, nagyobb léptékű, modern csipkéből és intarzia mintákból, figurájának kecsessége pedig törtfehér, álomszerű alkalmi viseletekben is megelevenedett a kifutón. Az ámulatba ejtő bemutatón az előkelő viseletektől a mindennapok divatos alapdarabjaiig minden alkalom viseletei főszerepben, izgalmas összeállításokban tündökölhettek. Zoób Kati kollekciója egyszerre képviseli az ünnepélyességet és a mindennapok könnyed eleganciáját – egyetlen művészi gesztussal képes múltba, jelenbe és jövőbe tekinteni, a tegnap hagyományaiból a holnap szépségét és stílusát megteremteni.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr1212403103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dora Dora 2017.04.06. 14:43:53

Magassarkú cipő és zokni??? Plusz azok a gallérok... ezek a párosítások - már bocsánat - borzalmasak, semmi stílus és elegancia nincs bennük. Pl. a katona zöld kabát, fényes anyagból, hozzá nem illő hosszú szoknya + arany színű szandál, szürke zoknival.. ez ízléstelen. Hiába a név, a ruhák többsége, ilyen összeállításban hordhatatlan. Elnézést, de most így kifakadt belőlem..
süti beállítások módosítása