BCEFW, ilyen volt a magyar fesön vík második napja

image_6483441_1.JPG

Illusztráció: @illuxtratgirl - Mészáros Lúcia

 

Nincs megállás, hiszen dübörög a magyar divat! Ma a régió legnagyobb divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week második napjáról olvashattok! 

A magyar divathét első napján bemutatott kollekciókról itt olvashattok, de robogok is tovább, hiszen pár napja már a Dubaji Világkiállításon is debütált pár kollekció a Budapest Select jóvoltából. A divathét keretében megrendezett kétnapos bemutató több mint négyezer látogatót fogadott. A hazai és nemzetközi média, véleményvezérek, kreatívipari szakemberek, buyerek és divat iránt érdeklődők a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek, hogy élőben tekinthessék meg több mint harminc magyar és regionális tervező legújabb, 2022-es tavaszi kollekcióját a Bálna Budapest épületében.

 

VIKTORIA VARGA BUDAPEST

A brand megálmodójának hitvallása, hogy színekbe öltözteti a magyar nőket. A most bemutatott kollekció is bővelkedik színekben, nem mellesleg rafinált darabokban is. A merész colour blocking és vibráló printek mellett most egy különleges 3D megoldás is bekerült a kollekcióba. Aki szeret színeket viselni, az biztos megtalálja a maga kedvencét!

varga.jpg

 

TOMCSANYI

Tomcsányi Dóra mára inkább kreatív nyomatairól híres, mintsem rafinált szabásairól, de végülis ezzel semmi baj sincs. A tervező szezonról szezonra képes megújulni megtartva a márka esszenciáját. Idén a rovarok kerültek a középpontba, amik olykor absztrakt olykor grafika formájában kerültek a ruhákra print formájában.

tomcsanyi_4.jpg

 

THEFOUR

Be kell vallanom, hogy a klasszikus estélyis kollekciók mellett a THEFOUR gyűjteménye tetszett a legjobban. Imádtam a vibráló printeket, a kevés, de élénk színeket, amik remekül harmonizáltak ezekkel a mai szabásvonalakkal. Olykor kicsit sportos, olykor kicsit party hangulatot idéztek a ruhák, de az egész kollekció egy szépen felépített egészet alkotott.  

four_4.jpg

 

ROMANI

Könnyed szabásvonalak, de annál extrémebb printek jellemezték Varga Erika és Varga Helena legújabb kollekcióját. A brand védjegyének számító roma motívumokat most a Szent Madonna ikonokkal egészítették ki a tervezők - és így egy fiatalos, XXI. századi tradicionális roma ruhagyűjtemény született. Az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből kiválasztott műalkotások adták a printek alapjait, amiket remekül egészítették ki a minimalista darabokat. A Szent Madonna ábrázolások olykor apró printeken, olykor feltánő mintaként de egyes darabokon egyszerre jelentek meg az ikonikus Romani motívumokkal. 

romani_1.jpg

 

MERO

Ki ne lenne elfogult egy ilyen káprázatos kollekció láttán. A szexi koktélruháktól egészen a mesés nagyestélyikig minden alkalomra megtalálná az ember a saját kedvencét, az én kedvenceim mégis a magasan sliccelt sejtelmes szoknyák voltak, és a tiéd? ...és igén, jól látod, az ott a Szentesi, hiszen napjaink egyik legismertebb publicistája zárta a bemutatót.

mero.jpg

 

SENTIMENTS

Ezúton is hatalmas gratuláció Joó Beatrix dizájnernek, akit idén József Attila Hullámok lágy tánca című szonettje inspirált, olyannyira, hogy egy különleges print formájában a hullámok életre is keltek. Az exkluzív printet Beatrix álmodta meg, és Olaszországban nyomták, így megkapta a 'Made in Italy' címkét. Nőiesen lágy és könnyes sziluettek és a kollekció színvilága is a hullámok energiáját hozzák vissza a kifutóra, nem mellesleg egy-egy estélyin strasszkövek is megcsillannak. 

sentiments.jpg

 

ELYSIAN

Bódis Boglárka kollekciója most is elvarázsolt könnyedségével. Lágy anyagok és pasztell színek jellemzik az Elysian 2022-es tavaszi kollekcióját, amit olykor-olykor kis navy blu és fekete tör meg, csak azért, hogy megmutassa, mennyire változó is tud lenni az Elysian-nő. A pliszírozott anyagok mellett a kollekció egyik fénypontja a csillogó áttetsző anyagok, melyek sejtelmessége elragadó.

elysian_2.jpg

 

 

KATTI ZOÓB 

Gyönyör, kell ennél többet mondanom? A márka ikonikus mintája, ami az akantusz levelet ábrázolja most egy különleges színátmenetes nyomaton köszön vissza, amely darabokról a lélegzetem is elállt. Felesleges is szaporítanom tovább a szőt, íme a Katti Zoób 2022-es tavaszi kollekciójából pár kedvenc darabom, a klasszikus időtállóság jegyében! 

zoob_1.jpg

 

Kiemelt kép: @illuxtratgirl - Mészáros Lúcia

 

FACEBOOK | INSTAGRAM 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr4716754448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása