ITT A NYÁR! - Párizs
New York és Milánó után meg is érkeztünk Párizsba. Több napig tartott, hogy kiválasszam a legjobb ill. legkedvesebb kollekciókat, az első nap után ott tartottam, hogy előttem volt 15-20 kollekció, de ebből is csak a legjobb hatot tudtam elhozni nektek. Nem is szaporítom tovább a szót, kezdjünk is bele:


A NYEREMÉNYJÁTÉKÉRT KÖVESD A FACEBOOKON IS A BLOGOT:
John Galliano
A kollekciót Bill Gaytten állmodta meg, anno a bemutató után lázadoztam, hogy elveszett a márka igazi stílusa ill. hangulata. Hiszen épp ezért alakult meg maga a márka, hogy Galliano újra kiélhesse a kreativitását, amit a Diornál már korlátoztak. Mára annyit enyhült a lázadásom, hogy láttam a márka 2012 őszi kollekcióját, ami újraálesztette és visszahozta az extremitást. Most elfelejtjük a márkanevet és csak a ruhákra koncentrálunk. Csodásak, izgalmasak, légiesek, szexik, sejtelmesek és elegánsak is egyben. A teljes kollekció itt látható.

Alexander Mcqueen
Az egyik, számomra, meglepetés kollekciót Sarah Buton mutatta be az Alexander Mcqueen márka neve alatt. A  még ma is elképesztő, a ruhák izgalmasak, érdekesek, de leginkább különlegesek. Valamint akkor először támadt az az érzésem, hogy a tervező, Sarah Burton előbújt a mester, Lee árnyékából. Bár az egyes darabokban azért még fellelhetőek Lee sajátos megoldásai és zsenialitása, ugyanis a divatház tovább ápolja az alapító emlékét. A teljes kollekció itt látható.

Chanel
Az utóbbi pár évben az összes Chanel kollekciót unalmasnak, fantáziátlannak tartottam a sok tweed ruhával. De az idei nyárra Karl Lagerfeld olyat mutatott, amit már rég nem láttam tőle. Természetesen a tweed rukák most sem hiányozhatnak, csakúgy, mint a fekete és a fehér színek, de szerencsére ezeken túl sokkal érdekesebb dolgokat is találhatunk a kollekcióban. Erre csak egy válasz lehet, hogy Karl ismét kísérletezős kedvében volt, hiszen a változatos szabásvonalakon túl rengeteg fodorral, geometrikus formákkal, több színnel és anyaggal, gyöngyökkel, valamint tarka mintákkal dolgozott. A teljes kollekció itt látható.

Jean Paul Gaultier
A haute couture bemutatókon megszokott extravagáns Gaultiernek nem sok nyomát láttuk az idei ready-to-wear kollekcióján. Bár tény, hogy számos tipikus Gaultier-jeggyel találkozhattunk: a style.com szerint a trenchek legalább egymillió variációja vonult végig a kifutón, de persze nem maradhattak el a széles csíkok, az aszimmetrikus megoldások, a fehérneművillantások és a tetoválásmotívumok. A teljes kollekció itt látható.

Louis Vuitton
Meglepően visszafogott kollekcióval rukkolt elő Marc Jacobs. Ennyi pasztell árnyalatot és letisztult, olykor konzervatív szabásvonalat régen láttunk már a divatháztól. Mára kirajzolódott, hogy a kollekció az idei szezon egyik alapja, ugyanis talán még sosem hódított annyira a pasztell, mint ma. A kollekció kicsit retro, kicsit modern, de mégis LV. Ezzel a visszafogott kollekcióval még a kritikusokat is meglepte a tervező. A teljes kollekció itt látható. 

Christian Dior
Az első Dior ready-to-wear kollekció Galliano nélkül. A majdnem megbukott 2011-es őszi couture kollekció után visszafogták Gaytten kreativitását, így szabad kezet adva a márka tervezőinek. Elmúlt korok jellegzetes szabásvonalai, élénk és vibráló piros színek, nagy volumenű megoldások jellemezik a szezon darabjait. A végszó: nem a megszokott Galliano, de az igazi Dior. A teljes kollekció itt látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr887299009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása