ITT A NYÁR! - Paris menswear
Miután sorbavettük a new york-i, a milánói és végül a párizsi női divatheteket, elérkezett az idő, hogy összefoglaljam, hogy mi is történt a férfi divatheteken. Ha kihagytátok volna a milánói divathetet, azt itt bepótolhatjátok, de mivel az idő vészes, ezért ma már a párizsi divathét legjobb kollekcióit hoztam el. A témában részletesebben olvashattok a Fashionfave online magazinban itt és itt.
MÁR A FACEBOOKON IS KÖVETHETED A BLOGOT, ITT!
Louis Vuitton
A divathéten nagy várakozás előzte meg a LV bemutatóját, ugyanis Kim Jones akkor mutatta be debütáló alkotásait, melyek teljes egészében kifinomultak és elegánsak, de ugyanakkor hétköznapiak. A szaruhártya piros-kék kendők és sálak, a csíkos pizsamanadrágok és az aligátorbőrből készült kabátok tökéletesen mutatják, hogy hogyan lehet az ősi és a modern kultúrát divatossá tenni, 2012-ben. A piros és kék nyomatos pólók a szafari ihlette nadrágokkal, a nude árnyaltú kötött pulóverek, mind mind a vintage érzetet keltik bennem.



Victor&Rolf Monsieur
A márka az idei nyárra egy időutazásra invitálja a divatra éhes férfiakat, mégpedig vissza a hetvenes évekbe. Ugyanis idén nyáron Párizsban a patchwork nyomat, a túlméretezett hajtóka újra reneszánszát éli. Victor és Rolf, a két tervező, úgy gondolhatta, újra divatba jöhet a selyemből készült, búzavirág árnyalatú nadrágok, a V-nyakú felsők, a rétegesen viselt pólók. Sőt, ha már hetvenes évek, akkor combközépig érő blézerek sem hiányozhatnak a kollekcióból, mégpedig pasztell, sárga árnyalatokban.


John Galliano
És ha már meghökkentés, akkor John Galliano, akarom mondani Bill Gaytten. A márka újonnan kinevezett tervezőjének, Gayttennek jót tett a művészi élet, ugyanis a kollekciót állítólag az 1960-as londoni Pop Art ihlette. Kedvenceim a bagolyszerű szemüvegek, a csokornyakkendők és a színes térdig érő zoknik. A színház hangulalát juttatták eszembe a selyem pongyolák, a répaszárú szatén nadrágok, bár biztos, hogy ezek a darabok még men értek be utcai ruháknak, de kifutón egész jól mutattak. A kollekciót leginkább a különcség és romantika jellemzi, de ugyanakkor elérhető és hordható darabokból áll!


Lanvin
Alber Elbaz és Wingman Lucas Ossendrijver kollekciója hol bohém, hol military és hol elegáns. A kollekcióban jól megférnek egymás mellett a különböző stílusok, hiszen nincs két ugyanolyan stílusú férfi a világon, vallják a tervezők. A selyem és bőr jétéka, lakk anyagú zakók, az ejtett nyakú pulóverek színes, nyomott mintás nadrágok, kapucnis kabátok, elegáns nyakkendős viseletek is megjelentek a kifutón. A kollekció inspiráló és nagyvonalú tervezőszellemről árulkodik. Fokozatosan a katonai bakancsokat felváltották a félcipők és a szandálok is, és reflektorfénybe kerültek a vidámabb színek is a kollekció végére. A lila, galambszürke és a mustárszínű öltönyöket a retro ing, a grafikus techno-etnikai nyomatos pólók és nadrágok követték.


Givenchy
Riccardo Tisci megunta a sötétséget, ugyanis a márka új férfi kollekciója új fényt kap, színekkel bőségesen tarkítva. A szinte már világító fehér színek végleg száműzték a feketét, amely Tisci védjegye volt eddig a pontig. A fehéren kívül elefántcsont és a hadsereg sötétzöld színe adja a kollekció magját, melyet paradicsommadár nyomatok díszítenek. Sőt, még mindig szokatlan férfiakat szoknyában látni, még akkor is, ha ez a párizsi divathét.



Jean Paul Gaultier
Gaultier legújabb nyári kollekciójában a fehérneműktől egészen a hawaii mintás ingekig szinte minden megtalálható. Mindemellett a szmoking és az öltöny is elengedhetetlen része a kollekciónak, de Gaultier saját mahát meg nem hazudtolva a klasszikus darabokat is bohém nyomatokkal dobta fel. A kollekció bővelkedett meghökkentő darabokkal és összeállításokkal, mint páldául a selyemnadrágok kombinálása motoros kabátokkal, de talán a legmeghökkentőbb a a tetőtől talpig skótkockásba öltöztetett modell volt. És persze, ha Gaultier, akkor tengerész csíkos pólók...



Dior HOMME
A kevesebb néha több - vallja a márka vezetője, Kris van Assche, aki minimalista kollekciójában mindenféle mintát és élénk színt nélkülöz. A fekete mellett a fehér a domináns szín a kollekcióban, de ugyanakkor feltűnnek a kék és a teveszín kombinációi is. A mértani pontossággal szabott darabok a népviseleti elemekkel kombinálva a márka megteremtette a XXI. század modern és stílusos férfiját. A minőségi selyemingek és nadrágok mellett a kollekció alapjai a báránybőr bevonatú pólók és kabátok, ujjatlan blézerek, amely darabokat a széles karimájú kalapok koronáznak meg. Kedvenceink a minimalista szabású csípő irányában bővülő kabátok, ezeben a darabokon látni az igazi tervezői hátteret. Fantasztikus!


A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr377298937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása