2012, a fodor éve
Minden szezonban van egy darab, ami divatosabb a többinél, amolyan must have darab. 2012 nyarán, a kifutók után, a legváltozatosabb módon jelenik meg a fodor az utcákon is.

MÁR A FACEBOOKON IS KÖVETHETED A BLOGOT, ITT!

Egy-egy jól eltalált fodor őrületes módon meg tudja változtatni egy ruha atmoszféráját. A nyárra jellemző különleges színekkel ötvözött fodros darabok szinte minden boltban megtalálhatóak hol blúz, póló, gallér, hol táska, nadrág vagy éppen cipő formájában. A szoknyák derekánál megjelenő fodor - aminek nemzetközi neve: pelpum - a csípő kiemelésével egy fantasztikusan nőies darab. Egy fodros darab kiválasztásakor van azonban néhány nagyon fontos alapszabály, amit érdemes betartanod:

  • A fodor figyelemfelkeltő, így olyan helyen viseld, ahová a figyelmet szeretnéd irányítani.
  • Ha problémás terület közelében helyezkedik el, pont oda fogod irányítani a figyelmet, ahová nem szeretnéd.
  • Ha kis melleid vannak, a fodor viselése szinte kötelező, nagy melleknél azonban kifejezetten tiltott.
  • Ha a vállad szélesebb, mint a csípőd, akkor neked a legtökéletesebb darab egy pelpum szoknya, azaz olyan szoknya, ahol a deréktól a csípőig szabtak egy fodros, szexi részt, ami kihangsúlyozza a derekat és gyönyörű sziluettet kölcsönöz.
  • Ha a vállad keskenyebb, mint a csípőd, akkor érdemes váll résznél fodros darabot keresned, így lesz tökéletes az összhatás.
  • Ha vékony vagy, de olyan a testalkatod, hogy nincs kifejezetten vékony derekad, akkor érdemes a vállrészhez és a csípőhöz is fodros darabot választani, így lesz gyönyörű homokóra sziluetted
Fodros kollekciók a párizsi kifutókról
(Alexander McQueen, Chanel, Dior, Givenccy, John Galliano, Valentino)


Fodros kollekciók a milánói kifutókról
(Blumarine, Dolce&Gabbana, Emilio Pucci, Just Cavalli, Moschino, Bottega Veneta)
Forrás: millionlooks

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr987298891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása