Vibráló neonok idén tavasszal?
Szeretném leszögezni, hogy magam is azt hittem, hogy a neon nem menő, sőt inkább ciki. Ugyanakkor több külföldi férfi divattal foglalkozó blog is a 2013-as tavaszi szezon egyik tendenciájaként emlegeti a vibráló neon árnyalatokat.
 
Miután jobban utánajártam a témának, szerencsére bebizonyosodott, hogy a tavaly oly' divatos neon színek (=szövegkiemelő árnyalatok) még mindig tabunak számítanak és ciki, és szerencsére csak egy félrefordításról van szó. Ugyanis idén nyáron nem az itthon ismert neonok hódítanak majd, hanem az élénk és vidám/bohém árnyalatok, mint például a narancs, a pink, a kék vagy a sárga. A legismertebb divatkritikusok szerint is idén újra a 80-as és 90-es évek színei lesznek a legdivatosabbak tavasszal és nyáron. Íme a szezon pár legmenőbb kollekciója, melyben érvényesül a félrefordított neon tendencia:
 
 
 
Salvatore Ferragamo
Meg kell hagynom, annak ellenére, hogy nem kedvelem a színeket, mégis első látásra megszerettem a Ferragamo tavaszi kollekcióját. Nagy kedvenceim a mandarin - királykék összeállítások és az, hogy a márka vezető tervezője nem félt tetőtől talpig egy árnyalatba öltöztetni a modelleket - bár szerintem nem sok ilyen összeállítást láthatunk majd az utcákon idehaza.
 
 
 
Gucci
A Ferragamoval ellentétben Frida Giannini egy leheletnyit "pasztelebb" árnyalatokat álmodott meg, bár pár élénk királykék szett az olasz márka kollekciójában is feltűnik. A Gucci élénk narancsokban és magentákban erős, és meg kell hagynom, hogy merészek az outfit-ek, de mégsem rámenősek. Nem beszélve arról sem, hogy az élénk színek roppant elegánsan mutatnak a fehérrel is!
 
 
 
Topman Design
A ma bemutatott kollekciók közül, a brit márkái a legőrültebb. A vibráló pinket és az élénk világoskéket a "színbomba" minták teszik még feltűnővé - amik biztosan nagyszerűek, de nekem már túllépnek egy képzeletbeli határt. Ellenben az áttetsző pink kötött pólók nagyon megtetszenek, merőben más színben még be is vállalnám - sőt - mától próbálok valami nagyon hasonló darabot keresni az itthoni boltokban, és Ti?
 
 


A kifutók világa után megnéztem több elérhető márka kínálatát is, melyből világossá vált, hogy igenis menő lesz tavasszal a neon. Ellenben véleményem szerint az "utcai divatnak" még túl merészek ezek a színek, ezért is próbálnak egy kicsit mattabb árnyalatokkal nyomulni a legismertebb fast-fashion márkák. Inspirációként íme egy montázs, de figyeljetek oda és variáljatok óvatosan a neonnal, és vegyétek figyelembe saját stílusotokat is!
 
 
 
Képek forrása: Fashionbeans
 
Ha tetszett, kövess Facebookon és Tumblr-on, vagy kérdezz az ask.fm-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr577297265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása