Ha tavasz, akkor csíkok
Általában a tavasz az az évszak, mikor a tervezők jóvoltából szinte mindenfajta minta és szín trendi - na jó, vannak színek és minták, melyek mindig nagyobb hangsúlyt kapnak. Több trendi színről is már olvashattok, ellenben ma a szezon egyik legmenőbb mintáját, a csíkokat veszem górcső alá.

 
Az elmúlt szezonokban valahogy mintha  megfeledkeztek volna a dizájnerek a csíkos mintákról, ellenben a több évnyi lemaradásukat behozták a 2013-as tavaszi kollekcióikban - ki ne emlékezne Marc Jacobs darabjaira. Hogy visszatérjek a férfi divathoz, a tengerész csíkok mellett idén mindennemű csík divatosnak számít - legyen az vastagabb vagy vékonyabb, vízszintes vagy függőleges. Sőt, még azt is megmerem kockáztatni, hogy igazán akkor lehetsz a legmenőbb, ha keverek a csíkokat - egy szetten belül. Azoknak akik nem szeretnének tetőtől talpig csíkosba öltözni, csak azt tudom ajánlani, hogy egy feltűnően markáns darabot válasszanak, amit majd könnyen tudnak kombinálni a már meglévő alapdarabjaikkal, vagy az újonnal vásárolt tavaszi ruháikkal. Ahogy minden tendencia, úgy a csíkok is a legismertebb márkák kifutóiról indultak hódító utaikra - nézzük is meg, mely márkák kínálják a "legcsíkosabb" kollekciókat:
 
Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger
Míg az olasz márka keverte-kavarta a csíkokat és a színeket, és próbált minél feltűnőbb darabokat kreálni, addig Mr. Hilfiger az eleganciára fektette a hangsúlyt. Látva a végeredmény, bármennyire is meglepő, de nálam most az olaszok a befutók, ugyanis sokkal fiatalosabbak és könnyedebbek a darabjaik, na jó egy nyári szabadtári előadásra én is inkább egy Hilfiger darabot választanék.

 
 
Jean Paul Gaultier, Acne
A francia dizájner és az Acne is bátran keverte a vízszintes és a függőleges csíkokat. Ámbár míg Gaultier élénk színeket álmodott tavaszra, addig az Acne inkább visszafogott árnyalatokkal várja a meleget - így újra bebizonyosodott, hogy szinte minden darab lehet trendi.

 
 
Miután Ti is láttátok a négy "legcsíkosabb" kollekciót, itt az ideje, hogy pár szó arról is essen, hogy hogyan érdemes variálni a csíkos darabokat. Szerintem az első, s egyben a legfontosabb szabály, hogy legyetek merészek! Bátran kombináljátok a fekete-fehér csíkos pólótok akár élénk színű nadrággal (vagy fordítva), nem beszélve arról sem, hogy a vízszintes és függőleges csíkokkal is remekül lehet játszani. A kevésbé bevállalósak, egy átlagos farmer összeállítást is feldobhatnak egy csíkos pólóval, így is garantált a siker. Csak arra kell vigyázni, hogy a csíkok optikailag hol vastagítank, hol vékonyítanak - tehát kötelező a tükör előtt minden csíkos szettet felpróbálni. Végezetül következzen pár inspiráló összeállítás:



S miért épp ma beszélek a csíkokról? Mára én is egy csíkos szettet kombináltam, hogy egész pontos legyek egy régebbi csíkos H&M pólómat variáltam a szezon egy másik trendjével, a kékkel. Mivel nem volt energiám reggel a tükör előtt pózolni, így helyettem most egy online összeállítást mutatok csak a napi szettemről - egyébként teljes mértékben megyegyezik a saját és a H&M szett is.



Forrás: The Fashionbeans

Ha tetszett, kövess Facebookon és Tumblr-on, vagy kérdezz az ask.fm-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr177297257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása