Így öltözz a kánikulában
Ha esik és fúj a szél, akkor kánikuláért imádkozunk, ellenben ha utolér minket a melegfront, akkor enyhülésért sóhajtozunk... 

Többek közt ezért is hoztam mára több inspiráló összeállítást a kánikula jegyében. Őszintén régebben én sem kedveltem a nagy meleget, ellenben 2-3 éve szinte már várom azokat napokat, heteket, mikor a hőmére higanyszála megüti a 40 fokot. Talán csak azért nem kedveltem az őrjítő melegeket, mert nem tudtam praktikusan öltözni, legalábbis ma ebben próbálok segíteni nektek. 


Kezdeném is a sort a rövidnadrágokkal, annak ellenére, hogy már egyszer olvashattatok a szezon megmenőbb mintás darabjairól. Először is mindenképp kerüljétek a farmer rövidnadrágot, hiszen még a vékonyabb farmer anyagban is könnyen bepállik a bőr, és kisebesedik - az pedig nem túl jó, ugye!?  Tehát anyagok terén válogassatok a vékonyabb, könnyed anyagok közül, mint például a vászon. Ami a színeket illeti, kerüljétek a sötétebb árnyalatokat, és helyettük válasszatok pasztell árnyalatokat - lila, ment, sárga és barack, valamint egy fehér chino rövidnadrággal sem tudtok hibázni. Sőt, idén nyáron a kedvenc fürdőnadrágotokban is nyomulhattok az utcákon.



A sort a pólókkal folytatnám: a nagy melegben az egyszerűség a siker kulcsa - épp ezért válasszatok Ti is minél vékonyabb és minél bővebb szabású pólót. A nem kívánt pisztolytáskák elkerülése érdekében kerüljétek a szürke darabokat, helyettük válasszatok inkább basic fehér pólókat. Amennyiben a kánikulában is fontos számotokra a divat, a megfelelő darab kiválasztásakor ügyeljetek a trendekre, vagyis vegyetek csíkos, virágmintás vagy épp egy rózsaszín darabot. Majd elfelejtettem, a könnyebb súlyú pamutokat és a lenvászont részesítsétek előnyben! 



Idén nagy népszerűségnek örvendenek az ujjatlan pólók is, de nem az idehaza közkedvelt feszülős atléták, hanem a vezető márkák által kreált oversize szabású darabok. Amiért olyan népszerű lett az ujjatlan póló, az talán az, hogy szinte bárhová felvehetitek a nap folyamán - és garantáltan elkerülitek az izzadság foltokat is. Válasszatok minél feltűnőbb darabot!



A formálisabb öltözékeket kedvelőknek sem kell lemondani az ingekről, ugyanis egy könnyed lenvászon pólóing vagy egy ing lehet a megfelelő darab a melegben. Ha érezni szeretnétek a levegő áramlását, akkor semmiképp se tűrjétek be az ingetek - hagyjátok, hogy a bőrötök szabadon lélegezzen. Idén újra nagy népszerűségnek örvend a rövid ujjú ing, amihez semmi esetben sem kössetek nyakkendőt! 



Végezetül íme az utolsó montázs, arra az esetre, ha rosszabbra fordulna az időjárás. Amennyiben úgy vélitek, hogy akár eleredhet az eső, dobjatok a táskátokba egy kardigánt vagy egy vékony anyagú átmeneti dzsekit.



Ti hogy vészelitek át a kánikulát? 

Ha tetszett, kövess Facebookon és Tumblr-on, vagy kérdezz az ask.fm-en!

Már Twitter-en is eléhettek!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr767296927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása