Smaragdzöld, mint az ősz nélkülözhetetlen színe
Már rég elmúlt az az idő, hogy a merész színek csak női divatot jellemezik. Az egykori rózsaszín, narancssárga és neon őrület után itt a smaragdzöld, amely árnyalat nagy eséllyel pályázik a szezon trendszínének jelzőjére.

A klasszikus fekete, szürke és kék mellett mindig jelen vannak az időről időre feltűnő élénk árnyalatok, ezzel is modernebbé varázsolva a férfi öltözékeket. Ugyan hiába dúskálnak az őszi kollekciók vibráló színekben, a hidegebb hónapokban még mindig az előbbi trióra építjük fel ruhatárunk - bevallom, gyakran én sem szeretek túl színesen öltözni a nagy hidegben. Talán épp ezért a dizájner márkák is szezonról szezonra előrukkolnak kapszulakollekciókkal, ahol a potencionális vásárlók igényeit elégítik ki. 



Ekkor jön képbe a Pantone listája, amely lista szó szerint diktálja a színtrendeket! Idén ősszel az 'Emerald' (Pantone 17-5641) árnyalat, közismertebb nevén várhatóan a smaragdzöld árassza majd el a boltokat, és így a fast-fashion brandek kínálata is 'bezöldül'. 



Minden trend a kifutóról eredeztethető, épp ezért az Emerald zöldet is ott kell először keresni! Olyannyira népszerű volt ez az árnyalat a tervezők közt, hogy szinte az összes kollekcióba belecsempészték, így Londontól, Milánón át egészen Párizsig feltűnt a kifutókon a smaragdzöld.Míg a Paul Smith és a DSquared2 őszi kollekcióiban volt uralkodó árnyalat, addig a Burberry Prorsum már a 2014-es tavaszi kollekciójában gondolta újra a zöld csillogó árnyalatát. 



Ugyan a kifutón elég könnyen variálható színnek tűnik, ellenben a smaragd - vagy világosabb színű zöld - nem éppen könnyű variálhatóságáról ismert. Először mindenképp óvatosságra intek mindenkit, és a már megszokott fekete-szürke-kék trióval kísérletezzen, majd próbáljátok ki a bézs ill. a barna árnyalatait is, hiszen ezekkel a színekkel is remekül összhangban van, nem beszélve a fehérről sem...Íme pár inspiráló összeállítás:



Végezetül még annyit szeretnék megosztani veletek, hogy ne csak egy szezonális színre számítsatok, hiszen anno a burgundi is így indult hódító útjára, s egy smaragd színű chino nadrág biztosan jó befektetésnek bizonyul majd az elkövetkezendő szezonokban is, gondoljatok csak a burgundi nadrág karrierére...  

Forrás: Fashionbeans

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr427296721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása