Újjászületőben a 'Chelsea Boot'
Chelsea Boot, az örök klasszikus, amellyel nem lehet hibázni. Mivel várhatóan már a napokban leesik az első hó, így épp itt az ideje, hogy elkezdjünk beszélni a 2013-as téli cipőtrendekről.

Fiúk, az első jó hírem, hogy a tavalyi, sőt még a tavaly előtti bakancsotok is trendinak számít még idén is, hiszen a női divattal ellentétben a férfi cipődivat eléggé lassan változik. Ez azzal is magyarázható, hogy ha megtaláljuk a kedvenc lábbelinket, nem szeretnénk egy hamar lemondani róla. Sajna adódik úgy, hogy pár szezon után váltanunk kell, de még ilyenkor is hasonló fazonú darabok közül válogatunk. Nekem is megvan a kedvenc darabom, amiről nehezen mondok le, ha muszáj, akkor mindenképp egy hasonló bakancsot lesek ki magamnak, pár apró kis változással. Nektek milyen a kedvenc fazonú téli cipőtök?

Ha már ott tartunk, hogy elkopott a lábbelink, akkor az idei szezon egyik nagy visszatérőjét tudom csak ajánlani, a Chelsea Boot-ot. Előbb, egy kis töri: először csak lovagláshoz viselték a férfiak és a hölgyek egyaránt - igen a mai napig egy unisex darab; ellenben, ami miatt oly népszerű lett, az a cipő két oldalán található gumis betét, ami könnyebbé teszi a bokacsizma fel-levetését. Ki ne szeretne azonnal bele ebbe a remek fazonba, főleg, hogy még a cipőfűzőkkel sem kell bajlódni, nemde? Maga a bakancs már az 1840-es években megszületett, ellenben becsületes nevét csak a 20. század közepén kapta, mikor Chelsea-ben éltek a kor feltörekvő művészei, filmrendezői, zenészei és természetesen divattervezői is - innen a Chelsea Boot fantázianév. Majd jött a The Beatles, akiknek köszönhetően az egész világban újra elterjedt ez a nagyon praktikus bokacsizma.



Egy nagyobb ugrással el is érkeztünk 2013-ba, hiszen idén újra hódító útjára indult a Chelsea Boot. Az őszi divathetek legvagányabb bokacsizmáit Christopher Bailey álmodta meg, ugyanis a póniszőrből készült darabokat feltűnő állatmintákkal bolondította meg. A Burberry darabjaival ellentétben a Saint Laurent számára Hedi Slimane klasszikus fekete bőrből készült cipőket tervezett, a grunge rocker jelszó alatt. Nektek melyik stílus tetszik jobban? 



Ahogy a kifutón és a lookbook képeken is látjátok, bármilyen összeállításhoz passzol ez az immár klasszikus fazonú bokacsizma, tehát nem kell semmit sem változtatnotok az eddigi szettjeiteken, ha szeretnétek beújítani egy Chelsea Boot-tal. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen remek összhangot alkot a farmerrel és a formális nadrágokkal egyaránt, így remek választás lehet a suliba, de akár munkahelyre is. Csak annyit szeretnék még megemlíteni, hogy mindenképp slim fit nadrággal viseljétek, s ha igazán egyedinek és stílusosnak tartjátok magatokat, akkor hajtotok egyet vagy kettőt a nadrágotok szárán, hogy mindenki megcsodálhassa legújabb kedvenceteket, a Chelsea Boot-ot. 


A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr887296615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása