3 tuti dzseki tavaszra
Most, hogy a télikabátokat már végleg a szekrény mélyére űztük, itt az ideje, hogy elővegyük az átmeneti kabátjainkat. Na de mely fazonok is lesznek a legmenőbbek idén?

A 2014-es tavaszi szezonban három klasszikus fazonra szűkült a lista, így remélhetőleg mindenki megtalálja a magának legkedvesebbet. Elsőre talán kevésnek tűnik ez a három szabásvonal, de ha belegondolunk, hogy a többi aktuális irányzattal keverve mennyi változata is lesz trendi ezen három kabátnak, azonnal bővül a bűvös lista. Sosem szerettem igazán a tavaszt, ugyanis reggel és este azért még hűvös az idő, ellenben napközben akár egy pólóban is élvezhetjük a napsütést - épp ezért kell megtalálni a legtökéletesebb átmeneti dzsekit. Ha már megtaláltátok a tökéletes darabot,  akkor is vigyetek magatokkal egy kardigánt, hisz sosem lehet tudni, hogy az időjárás mikor gondolja meg magát. Az egészség-percek után, vissza is térnék a kabátokhoz, ugyanis az átmeneti kabátok, akár a hosszított fazonú darabok is lehetnek a tavasz szimbólumai, persze csak a divat világában.


Harrington
A Harrington szabású kabát a hatvanas évek emblematikus darabja, mely idén tavasszal újra a figyelem középpontjába kerül. E dzseki jellegzetessége az éles gallér, valamint az ujjak végén és a kabát alján található passzé. A Harrington sikere nem csak az időállóságában rejlik, hanem abban is, hogy könnyen variálható az elegánsabb és a sportosabb összeállításokkal is  - higgyétek el nekem, egy Harrington minden "unalmas", basic szettet megkoronáz. Ha nekem nem hisztek, akkor íme a szokásos montázs:

Bomber
Ugyan a bomberről már korábban bővebben is írtam (itt), ellenben a mai listámról sem hagyhattam ki. Amiért magam is kedvelem a bomber dzsekiket az az, hogy egy hétköznapi szettből is képes stílusos outfitet kreálni. Nincs ebben semmi ördöngösség, ugyanis egy feltűnő nyomatos kabát önmagában is elég egy stílusos összeállításhoz - ezekben pedig dúskálnak a hazai fast fashion márkák. Azzal viszont vigyázni kell, hogy a legtöbb bomber eléggé vastag anyagból készül, így napközben ajánlatos hanyagolni a fazont.

Szélkabát
Biztos vagyok benne, hogy a mai lista legkedveltebb darabjai a szélkabátok. Talán azért ennyire népszerűek ezen darabok, mert rengetek fazonban, anyagban és színben, viszonylag olcsón elérhetőek. Nem beszélve arról sem, hogy a szaladgálós napokon az egyik legjobb választás egy könnyű, de minden időjárásnak megfelelő kabát - és a széldzseki épp egy ilyen darab. Ugyan a viharkabát önmagában nem a legstílusosabb dzseki, ugyanakkor változatosan variálva egész jó szettek születhetnek, íme az inspiráció:


Képek forrása: fashionbeans.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr497296391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása