Fashion Week Spring 2015 - II. rész
A tegnapi nap folyamán kihunytak a reflektorfények Milánóban is, így mára elhoztam nektek a divathét utolsó két napjának számomra legérdekesebb bemutatóit. Ahogy azt a cikksorozat első részében (itt) megszoktátok mára is öt kollekciót emeltem ki - kedvenceimet vegyítettem a hamisíthatatlan olasz márkákkal, íme az utolsó 5 show Milánóból! 


Frida Gianninivel épp ugyanaz a bajom, mint a Bailey vezette Burberry-vel - korábban minden egyes Gucci darabért odavoltam, ellenben ahogy a 2014-es őszi kollekcióval, úgy a most bemutatott, 2015-ös tavaszi darabokkal sem sikerült levennie a lábamról az olasz tervezőnőnek. Ez a fajta minimalista, olykor-olykor oversize szabások nem állnak közel hozzám, és a tucatnyi tengerészkék és fekete szín sem nyerte el a tetszésem, ahogy a klasszikus fekete-fehér kombók sem - talán a pár bézsnyi szett az, amit magaménak érzek. Őszintén, csak a merész piros és a kifutóra visszatérő farmer mentette meg a teljes kollekciót attól, hogy az unalmas jelzővel illessem  a látottakat. 



Erőteljes, lüktető, energikus és friss - ezek a jelzők jutottak elsőre az eszembe látva az Etro 2015-ös tavaszi kollekcióját. Ugyan az olasz márka kifutójára is a 80-as és a 90-es évek férfi szabásai tértek vissza, ellenben Kean Etro remekül variálta az elmúlt évtizedek vonalait a mai trendekkel, kihasználva az új technikák adta lehetőségeket. Tetszenek az élénkebb árnyalatok, a fiatalos printek, és a formálisabb összeállítások - nem is húzom tovább a szót, inkább lessétek meg a teljes kollekciót itt.



A Caten-testvérek jóvoltából újra egy olyan kollekciót hozhatok el nektek, amely bemutató szinte összes darabjába azonnal beleszerettem. A szokásos Dsquared2 stílusú darabok mellett a 2015-ös tavaszi szezon legmeghökkentőbb összeállításai kétség kívül a neon árnyalatokban pompázó camouflage darabok, melyek leegyszerűsítettebb változatai biztosan ott fognak lógni majd az itthon is elérhető fast-fashion boltokban. A már említett printeken kívül tucatnyi neon színben pompázó bőrből készült ruhadarab és rengeteg farmer lepte el a brand milánói kifutóját.



Ugyan nem vagyok egy nagy Armani rajongó, ellenben az olasz tervező Giorgio Armani márkájának 2015-ös tavaszi kollekciójában valami mégis megfogott. Nem tudok kiemelni egyetlen összeállítást, ugyanis abba az olasz stílusba szerettem bele, amit a márka új kollekciója képvisel. Imádom a kifutón látott könnyed szabásokat, a slim fit vonalakat, nem beszélve a kollekció színvilágáról. Mivel Mr. Armani nagyban kerüli a feltűnő 'trendi' színeket, így kollekciói mind időtállóak és minden korosztály számára hordhatóak.



Az állatminták koronázatlan királyának legújabb kollekcióját az Aerosmith 80-as évekbeli zenei világa és az egykori Miami Vice sorozat ihlette. Mindezt tucatnyi kígyóbőrrel és ocelot mintával bolondította meg Mr. Cavalli. Míg a korábbi Roberto Cavalli kollekciók szinte sablon szerűen követték egymást, addig a most bemutatott darabok nagyon is frissek és erőteljesek. A rengeteg állatmintát a fel-felbukkanó élénk színek, és a trópusi minták bolondították meg - így jövőre sem kell nemet mondani az idén vásárolt trópusi nyomatos darabjaitoknak.


Folytatás hamarosan...

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr967296267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása