CoutureSTYLE: Ferenc Toth
Az őszi szezonban tovább folytatódik a Couture4U egyik legsikeresebb rovatja, a CoutureSTYLE, ahol még mindig hazánk legstílusosabb férfijait szeretném bemutatni nektek.

A szezon első CoutureSTYLE-re sokak számára ismerős lehet, hiszen annak ellenére, hogy évek óta Németországban él, mégis ismert és elismert alakja a hazai divatéletnek. A Men Looks egyik alapítója az 'egyszerű' jelzővel illette saját stílusát, na de mennyire is egyszerű az az egyszerű, az a lentebb olvasható interjúból ki is derül, íme Ferenc Tóth



Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?
Immáron két éve élek Stuttgartban, Németországban. Napra kész információim nincsenek a magyar férfiak öltözködési szokásairól, ellenben mikor hazalátogatok mindinkább pozitív tapasztalattal térek vissza. A magyar férfiak egyre bátrabban merik kifejezni magukat az öltözködésben, persze ez még korántsem azt jelenti, hogy mindenki jól öltözött. Illetve én nem is szeretek divatosságról, vagy jól öltözködöttségről beszélni - magammal kapcsolatban sem. Annyi stílus irányzat és trend vesz minket körül, hogy a divat és divatosság fogalma mára végképp relatívvá vált.
Én személy szerint nem követem a trendeket, magamat veszem alapul és azt, hogy mi az ami nekem jól áll. Aztán fogom a különböző irányzatokat és "up-datelem" a személyiségemhez - például: nagyon tetszenek a most "menő" hosszított fazonú férfi topok, de mivel én egy alacsony fiú vagyok ezért ezt nem engedhetem meg magamnak. A divat inkább szól rólunk mint trendekről. A divat nem más mint egy játék, nap mint nap magunkkal és a kinézetünkkel. Szóval innen üzenem a magyar férfiaknak, hogy "Take it easy! és éljék meg a saját szabadságukat abban amit felvesznek, hogy pontosabb legyek: öltözzenek úgy, hogy szabadok legyenek! 



Honnan merítsz ötleteket? Ki a példaképed a divat világában?
Mivel jómagam is blogolok- bár én saját magamat inkább hobbi-bloggernek tartom mindenféle komoly vagy inkább komolytalan titulus nélkül...(haha) ezért nagyon sokat keresgélek újdonságok után az interneten. Az összes lehetséges képmegosztótól kezdve a divat oldalakig mindenhol, talán ezért sincs kedvencem. Vagyis de! Ez pedig a saját gyermekem a Men Looks a Facebookon, unatkoztam és kicsivel több mint egy éve elindítottam egy jóbarátommal, Sohajda Andrással. Azóta több mint 4100 Like-olóval büszkélkedik az oldal. A blog témája a férfiak és férfi divat sokszínűsége, nem csak férfiaknak. Rengeteg levelet kapok nőktől is akik rajongásig szeretik az éppen aktuális kedvenc modellemet akiről sokat posztolok.
Divatcégek és ikonok között sincs kedvencem. Mindenkiben tudok találni valami érdekeset. Na jó, a Pradával kapcsolatban elfogult vagyok, ahogy a pénztárcám engedi elég sűrűn vásárolok náluk.



Melyek a kedvenc külföldi és magyar márkáid, miért? Mely üzletekben vásárolsz szívesen?
Nincs kedvenc magyar márkám. Külföldi magyarként nehéz követni az egyébként is élettelen magyar divatéletet. Kedvenc üzleteim sincsenek, szeretek körbejárni mindenhol és órákat eltölteni majd kiválasztani a számomra tetsző darabokat. Figyelemre méltó tervezőként megemlíteném Boris Bidjan Saberi-t, szeretem a stílusát, az anyagokat amiket használ és azt ahogyan a rétegekkel bánik.

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?
Egyszerű. Figyelek az arányaimra és legtöbbször nem viselek két színnél többet. Télen imádom a fekete-fehéret, nyáron sokat vagyok szürke-fehérben. Egyetlen szenvedélyem van ez pedig a cipők, csak jó minőségű darabokat veszek amikről tudom, hogy nem "egy szezonosak". Nyilván a dizájner darabok nem olcsók, de ha azt nézem, hogy egy hat évvel ezelőtt vásárolt John Galliano oxfordot még ma is fel tudok venni akkor megéri. Bár ehhez az is hozzátartozik,hogy a cipőimre nagyon odafigyelek, vigyázok; más dolgaimra nem, de a lábbelijeim szentek. 



Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat?
Tökéletesen szabott két vagy egygombos fekete öltöny, kék farmer, egy pár klasszikus fekete vagy barna bőrcipő, bőrdzseki - bőr és nem műbőr, valamint egy jól szabott fehér ing. Azt hiszem, ha ezekkel és egy kis fantáziával rendelkezünk akkor sok minden nem is hiányzik a ruhatárunkból, függetlenül attól, hogy húsz vagy hatvan évesek vagyunk.


Ti kivel olvasnátok a következő CoutureSTYLE interjút? 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr757296199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása