OUTFIT #49

Pár hete volt szerencsém részt venni a KREA Kortárs Művészeti Iskola idén diplomázó divattervezőinek bemutatóján, ahol első látásra beleszerettem Tapolcai Zsuzsa darabjaiba.

 

A friss diplomás tervezőnő Roll’raise fantázianevű kollekcióját olyan férfiaknak tervezte, akik szívesen viselnének a mindennapokban praktikus, de látványában kicsit artisztikusabb ruhadarabokat. Egyik kedvenc Tapolcai darabomról, nagymamám régi tapétái jutottak eszembe, nem véletlenül, hiszen a 70-es évek hangulata, és az ebből a korszakból ismerős hengerfestett falak mintái inspirálták a tervezőnőt.  Az előbb említett hengerminták egyaránt megjelennek printek formájában a textileken és a szabásvonalakba rejtve. A kollekció újszerűségét a modern technológiai megoldások adják: az esődzsekik anyaga digitális printet kapott, amit még egy speciális, matt és transzparens, impregnáló fóliával vontam be, így az őszi napok időjárásának megfelelővé válhatnak az öltözékek. 

Szerettem volna visszakozni a  Roll’raise artisztikus oldalát is a saját szettemben, amit végül a berakásos, de mégis sportos rövidnadrággal és egy letisztult inggel értem el. Összeállításom egy steppelt slip-on  tornacipővel lett teljes, ami a nyár egyik kihagyhatatlan darabja. 

 

A fotókért köszönet Molnár Tímeának.

 

dsc_6612.jpg

Esődzseki: Tapolcai Zsuzsanna
Pulóver: Zara
Rövidnadrág: Zara
Cipő: Bershka

a3_2.jpg

a4_2.jpg

a5_2.jpg

a6_2.jpg

a7_1.jpg

a8.jpg

a9.jpg

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr347622678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Praktikum 2015.07.14. 16:16:35

Tetszik. Jó lenne ha nem fülledne be. Hmmm...talán egyszínű (akár fehér) háttér előtt jobban érvényesülne ez a minta...Miért kéne egy esőkabát mintának látszania? A termék tetszetős, megvenném a boltban ha elfogadható az ára.
süti beállítások módosítása