CoutureSTYLE: Fülöp-Pál Ábel

Mindig hatalmas örömmel tölt el, mikor nem szakmabeli kollégákkal készítek interjút, hiszen ezek a pillanatok mindegyike egy pozitív visszaigazolás a munkánkra.

Legújabb CoutureSTYLE interjúmban egy fiatal fiút, Fülöp-Pál Ábelt, kérdeztem a hazai férfiak öltözködési szokásairól, aki amellett, hogy jártas a kortárs művészetekben, jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre készíti a felvételi anyagát, ahol Média-design és Fotográfia szakra egyaránt jelentkezett. Ábel remek ízlésére már korábban is felfigyeltem a rangos divateseményeken, ezért nagyon örülök, hogy megvalósult a lentebb olvasható interjú, hiszen remélhetőleg nemcsak titeket, olvasókat, inspirálnak az interjúalanyaim, hanem engem is. Ábel elmondása szerint már gyerekkorában is érdekelte a divat, így ahogy nőtt, kezdte érdekelni a művészet is. A mozgókép és hagyományos fotóművészeti technikák egyaránt érdeklik a fiatal fiút, csakúgy mint a tárgykultúra vagy a divat, mint inspirációs forrás a fentebb említett irányzatokban. Még mielőtt  egy újabb remek szakemberrel bővül a magyar szakma, íme egy darab Fülöp-Pál Ábelből!

 

dsc_4675i.jpg

 

Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?

A divat iránti érdeklődésemnek köszönhetően mindig is figyeltem más emberek öltözködését, nőkét és férfiakét egyaránt. Én nagyon is hiszek abban, hogy a ruha teszi az embert. És véleményem szerint a magyar férfiak nem túl igényesek, ha az öltözködésről van szó. Nem azt mondom, hogy a magyar férfiakat nem érdekli a divat, mert nagyon is érdekli (annak ellenére, hogy sokszor nem vallják ezt be), de engem kifejezetten zavar, hogy mindenki beleolvad a tömegbe. A legtöbben fast-fashion ruhákban járnak, nem törekednek a minőségi, egyedi darabok beszerzésére. Azt veszem észre, hogy itt az a felfogás, hogy legyen minél több ruhája az embernek, nem számít azok minősége, mintsem kevesebb és minőségibb.Nekem az tetszik, ha valakinek van saját stílusa, mer és tud viselni különleges ruhadarabokat is, és véleményem szerint kevés az ilyen magyar férfi.

 

Honnan merítsz ötleteket? Ki a példaképed a divat világában?

Általában videóklippekben, filmekben és magazinokban megjelenő színek, formák, minták inspirálnak. Ezek kiváltanak egy hangulatot belőlem, ami nagyon befolyásolja az öltözködésemet. Azonban vannak remek blogok is, amelyek inspirálóan tudnak hatni rám (köztük több magyar is), de nem szeretek egy már más által kitalált szettet viselni. Szóval félreértés ne essék, vannak jó divatbloggerek, de szerintem nem szabad lemásolnunk senki öltözködését, így az övékét sem. Ahogy korábban is mondtam, számomra az a fontos, hogy saját stílusa legyen az embernek. Rengeteg olyan fotós, tervező és blogger van, akiknek munkái mindig lenyűgöznek. Kedvenceim közé tartozik Greg Williams, Mariano Vivanco, Ricardo Tisci és Csalár Bence

 

Melyek a kedvenc külföldi és magyar márkáid, miért? Mely üzletekben vásárolsz szívesen?

Nagyon szeretem a magyar tervezőket, azonban van pár olyan márka is, amelyik csalódást okozott. Kedvenceim közé tartozik a NUBU és Benus Dániel. Azonban mindig szívesen nézem a Szegedi Kata és a Sármán Nóra által tervezett ruhadarabokat is, annak ellenére, hogy ezek csak női ruhák. A külföldi márkák közül legnagyobb kedvencem a Burberry, azonban nagyon szívesen viselem a Calvin Klein és a COS ruhákat.

 

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?

Őszintén bevallom, hogy még nem igazán alakult ki egy bizonyos stílus, az öltözködésem nagy mértékben függ a hangulatomtól. Vannak olyan napok, amikor legszívesebben tetőtől talpig elegánsan öltöznék, de akadnak olyanok is, amikor csak farmerhez és sportcipőhöz van kedvem. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy szeretem ötvözni e két stílust: a sportost és az elegánsat. Általában sötét és hideg színeket viselek, azonban nagy kedvelője vagyok a fehérnek is. Az öltözködésem legtöbbször szolid, visszafogott, de megtörténik az is, hogy különböző események alkalmából extrémebb darabokkal is feldobom az összeállításomat.

 

Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat?

Szerintem egyetlen férfi ruhatárából sem hiányozhatnak olyan elegáns ruhadarabok, mint a szövetkabát, fehér ing és egy sikkes bőrcipő. Annak ellenére, hogy mindenkinek megvan a saját ízlése és nem mindenki szeret kiöltözni, ezek alapdarabok, melyek nélkülözhetetlenek egy férfi gardróbjában. Úgy gondolom, hogy kötelező darabok az egyszínű, minta nélküli pólók is, amelyek akár farmerrel, akár egy elegánsabb nadrággal is kombinálhatók, a kevesebb néha több elvet követve.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr208488246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása