MAGYAR ŐSZ: Nubu

A hidegebb hónapok beköszöntével elindul a blogon a magyar tervezők őszi kollekcióinak bemutatása, elsőként az egyik legnagyobb hazai brand, a Nubu, kollekcióját hoztam!

A NUBU 2016-os őszi-téli kollekcióját Nádler István kortárs magyar képzőművész munkássága inspirálta. Nádler a neoavantgárd mozgalom elindítója és képviselője. Metaforikus kifejezőereje és motívumai segítették abban, hogy strukturális geometrikus absztrakcióiba egyedi módon beleépítse a gesztusfestészetet. A 2000-es évek elején-közepén keletkezett festmények színre-szín technikája inspirálta a tervezőket a mintájában, szövésében és struktúrájában csíkos anyagok kiválasztásához. A ruhákon mind mintázatban, mind bevasalásokban, hajtásokban megjelenő csíkritmust a 2000-es évek elején-közepén keletkezett festmények színre-szín technikája, a látható, térbeli mintát alkotó ecsetvonások ihlették. A színvilágban is visszaköszönnek a művész alkotásai fekete, kék, púder, törtfehér a meghatározó árnyalatok, emellett egy jellegzetes, padlizsán-kék fújt mintás anyag is megjelenik a kollekcióban. Anyagok tekintetében is a csíkok dominálnak domborkötött, csíkos hatású áttetsző damillal, organza csíkos anyagokat használtak a tervezők. A gesztusfestészet átirata a foltokban véletlen-szerűen roncsolt, illetve flitteres textilek is. Utóbbi a 80-as évek hangulatát csempészi a kollekcióba, ezt a designerek sportos fazonokkal ellensúlyozták. A NUBU-ra jellemző letisztult sziluettek nőies, A-vonalvezetésű darabokon jelennek meg. A kiegészítők a NUBU kollekcióiban rendre a ruhákra reflektálnak, és nincs ez most sem másként: a csíkritmust ezeknél a bőr kidomborításával érték el a tervezők. A roncsolt anyagokhoz egy alumínium fóliával merevített anyagból készítettek táskákat, amely gyűrhető, és megtartja a tetszőlegesen beállított formát.

 

A teljes lookbookért katt ide

Fotó: Máté Balázs
Modell: Nagy Adry
Smink: Vozák Tímea
Haj: Svégei Gergő


FACEBOOK
 | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr4411759593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása