TOP5: Haute Couture SS18

A blog egyik kedvelt rovata egy kis kitérőt vesz, ugyanis a napokban Párizsban zajló haute couture divathéten látott kollekciókból válogatok.

Ugyan a haute couture kollekciók nem utcára készülnek, és olykor-olykor inkább csak egy tervező fantáziáját jeleníti meg ruhákon, mégis imádom ezeket a bemutatókat. Nem mellesleg jobb résen lenni, hiszen az épp zajló 'díjátadó szezon' több vörös szőnyegén is feltűnnek majd a lentebb látható darabok nagy valószínűséggel. Na de kezdődjön is  a ruhamustra! A divathetet a Schiaparelli ház nyitotta, mely kollekció láttán többször is déja-vu érzésem támadt, bár felesleges keresni az inspirációkat, hiszen a kollekció önmagában csodás volt. Úgy érzem most forott ki igazán Maria Grazia Chiuri, mint a nagy múltú divatház kreatív igazgatója, ugyanis legújabb Christian Dior couture kollekciója egyszerűen fantasztikus. Chiuri kollekcióiban mindig a Nő áll a középpontban, és most is a női érzésekből kreált szetteket. A szürreális fekete-fehér kollekció különlegessége a titokzatos szemmaszkok voltak, amire egy egész partit épített a divatház (videó itt). Ha haute couture, akkor mesés estélyik és káprázatos applikációk - azt is mondhatnám, hogy Ralp & Russo. Szerelem volt első látásra a márka legújabb kollekciója, és bízom benne, hogy még sok vörös szőnyeges eseményen olvashatom majd a brand nevét. Giambattista Valli őszi couture kollekcióját gondolta tovább, ellenben tavaszra több hímzést és mintát álmodott meg! A Lagerfeld vezette Chanel kollekciójában a mesteri hímzések keveredtek retró szabásvonalakkal. Nem mellesleg Lagerfeld újragondolta a menyasszonyi ruha fogalmát, és lélegzetelállító darabokat küldött a kifutóra. Giorgio Armani a tőle  megszokott olasz eleganciát emelete idén is csúcsra az Armani Privé vonalával, egyszerűen imádom a kollekció printelt anyagait.

cc.jpg

A divathét egyik csúcspontja a Givenchy bemutatója volt, ugyanis nemcsak most debütált az új kreatív vezető couture kollekciója, hanem  Clare Waight Keller újra élő show keretei közt prezentálta a márka gyűjteményét. Számomra elragadó volt, ahogy keveredtek a tollas applikációk a latex részekkel és a bőrrel, valamint ahogy a pliszírozott szoknyarészek könnyen libbentek a modelleken. John Galliano sosem fogta magát vissza, ha couture-ról volt szó, most sem tette. A Maison Margiela couture kollekciói nem a hordhatóságról szólnak, hanem egy-egy trendet jeleznek csak élőre, illetve Galliano fantáziáját dicséri, de épp ezért szeretjük Gallianot, nemde? Szezonról szezonra ejt rabul Elie Saab munkássága, aki mesterien keveri a csipkéket a tollakkal, tüllökkel és a mesés gyöngy applikációkkal. Jean Paul Gaultier, a francia vadócban most sem csalódtam, hiszen amellett, hogy Axente Vanessa exkluzívként vonult a kifutóján, most is a megszokott Gaultier vadság jellemezte kollekcióját, melyben több stílus is keveredett egyszerre. A holland mesterpáros, Viktor&Rolf, most bemutatott couture kollekciójában a brand egy korábbi ikonikus gyűjteményét gondolta újra (videó itt), és emelte azt egy újabb szintre. Végezetül úgy érzem, hogy a magára maradt Pierpaolo Piccioli végre újra megtalálta a hangját és egy klasszikus, de mégis modern haute couture kollekcióval állt ki a párizsi közönség elé. És természetesen most sincs Valentino kollekció Valentino-vörös nélkül. Kattint tovább és nézd meg a fent említett márkák kollekcióiból  a számomra legszebb, leginspirálóbb vagy épp legelőremutatóbb 5 ruhakölteményt! 

 

 

schiaperelli.jpg

Schiaparelli


dior.jpgChristian Dior 

 

ralph.jpg

Ralph & Russo

 

valli.jpg

Giambattista Valli

 

chanel.jpg

Chanel

 

armani.jpg

Armani Privé

 

givenchy.jpg

Givenchy

 

margiela.jpg

Maison Margiela

 

elie.jpg

Elie Saab

 

jpg.jpg

Jean Paul Gaultier

 

rolf.jpg

Viktor&Rolf

 

valentino.jpg

Valentino

 

A fotók forrása: Vogue 

FACEBOOK | INSTAGRAM 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr6213605051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása