Divat a filmvásznon

qacvvs5r2zg2lgxphu44ergnaq.jpgTalán nem épp a legvidámabb napokat éljük, ellenben ebben a speciális helyzetben sem muszáj megfeledkeznünk a divatról, csak kicsit másképp lehet napunk főszereplője.

Mára elhoztam nektek az öt kedvenc divattal foglalkozó filmemet, melyek segítségével talán mindannyian közelebb kerülünk az ipar olykor sötét oldalához. Mivel a Szex és New York-on túl is van élet, így próbáltam olyan munkákat összeválogatni, melyek nem nagyon ismertek széles körben, ellenben sokkal reálisabban mutatják be a divatipart, mint egy mainstream kasszasiker. Saját bevallásom szerint, ugyan én sem vetem meg Carrie gardróbját, mégis sokkal jobban szeretem a doku jellegű mozikat, hiszen azokból lehet igazán tanulni. 

 

Dior and I (2014)

2012-ben Raf Simons minimalista stílusával modernizálta az egyik legnagyobb francia márkát, a Diort. A film a belga tervező első, 2012-es őszi haute couture, kollekciójának születését mutatja be. Gondoltad volna, hogy a mára már ikonikussá vált kollekció csupán nyolc hét alatt készült el? 

 

McQueen (2018)

Talán azért szeretem annyira ezt az alkotást, mert nem a tervező ruhakölteményeié a főszerep, hanem magáé Alexander Lee McQueené! Egy portré a komplexusokkal teli zseniről, sok-sok analízissel egy romantikusan sötét elméről. 

 

The Boy Who Made Shoes For Lizards (2017)

Biztos vagyok egyetlen divat őrültnek sem kell bemutatni Manolo Blahnikot, ugye? Ebben a moziban a tervezőzseni életútjáról tudhatunk meg érdekességeket, nem mellesleg szebbnél szebb cipellőket láthatunk full HD-ben a televíziónkban.

382526.jpg

7 Days Out: Chanel Haute Couture Show (2018)

Mindig is érdekelt, hogyan telnek egy bemutató előtti utolsó napok? A Netflixes sorozat egyik kedvenc Chanel bemutatóm, a 2018-as tavaszi couture kollekciójának utolsó simításait mutatja be. A film talán még ikonikusabb, hogy ez a mozi az utolsó a divatvilág talán utolsó zsenijéről, Karl Lagerfeldről! 

 

The True Cost (2015)

Talán az egyik legelgondolkoztatóbb alkotás, ugyanakkor talán mára már kissé idejétmúlt, mégis roppant aktuális. Ebben a speciális helyzetben van időnk átértékelni a mindennapjainkat, és ebbe beletartozik az eszeveszett vásárlási kényszerünk is, épp ezért ajánlom ezt a dokumentum filmet a leginkább.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr9615533378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása