TONI&GUY Fashion Week Budapest AW15

Az őszi CEFD után a kétnaposra bővült budapesti divathét is hozta azt az elvárt minőséget, ami miatt a magyar divathét igenis a régió divateseménye lett! 

 

Hivatalosan is felkerült a budapesti divathét a divat térképére! Ugyan még nem a New York-i, londoni vagy épp a párizsi események konkurense a TGFWB, ellenben a hazai rendezvény pár hete integrálódott a Fashion United rendszerébe. A 2015-ös őszi kollekciókat felvonultató esemény ugyanis a világ vezető divat B2B platformjának segítségével, több mint 1,6 millió szakmabelit ért el. Büszkén kijelenthetjük, hogy így Budapest, a régió divatfővárosa cím mellett, a berlini és az isztambuli divathetek egyik nagy konkurense lett.

Az esemény első napján viselt szettemet itt találjátok!

 

10361461_878113738901566_8179620179766854777_n.jpg

 

Dori Tomcsányi

Nagyon tetszett, hogy a tervezőnő részben folytatta a 2015-ös tavaszi kollekcióját, már ami a szabásvonalakat illeti, hiszen újra kifutóra kerültek a könnyed selyem ingruhák. Nem tudok szó nélkül elmenni a koreai munkaruhák inspirálta darabok mellett sem, melyek letisztultságát néhol kristályok, néhol a márka fel-felbukkanó betűi tették izgalmassá. 

 

ÁERON

Áron Esztert a 40-es évek divatja inspirálta legújabb darabjai tervezésekor, az elegánsan letisztult darabokat maszkulin jellegű galléros ingek és zakók bolondították meg. Az örök klasszikus fekete mellett az őszi ÁERON kollekcióban a föld színek dominálnak, valamint leheletnyi hideg kék, amely átfogja a kollekciót. 

 

The FOUR

Tetszik, hogy a fiatal tervezőtrió szembeszáll a vezető trendekkel, és nem a minimal szabásvonalak felé irányul, hanem a klasszikusabb ladylike vonalakat részesítik előnyben. Az új kollekciót az időtlenség jellemzi, könnyed anyagokkal karöltve. A márka tervezői nagyszerűen keverték a különböző anyagokat és textúrákat, akár egy szetten belül is.

 

Je Suis Belle

Egy ideje elfogult vagyok a márkával, ellenben, vagy épp ezért, szerelem volt első látásra a Dévényi Dalma és Kiss Tibi legújabb kollekciója. A tervezők a jól bevált fekete-vörös kombóját gondolták újra, amely színkombinációt olykor sejtelmes fehér és színes flitterek tettek varázslatossá. A kollekciót a New York-i Garbo márkával közösen tervezett bársonycipők egészítették ki,

 

KataSzegedi

Kétség sem fér hozzá, hogy a Szegedi showk a divathét legjobb és egyben legvártabb bemutatói. Remek kollekció, dinamika és fantasztikus zene jellemzi Kata bemutatóit. A kifutón látott darabokat a nagyvárosi hangulat, az utcai divat, a street style alakulása inspirálta. A 70-es évek vonalvezetése mellett a nemek összemosódásának jegyei határozzák meg a darabokat. A színek tekintetében a márkára jellemző fekete és szürke mellett megjelenik a klein kék, a napsárga, a sötétkék és a korallpiros is, ellenben a kollekciót mégis Gazdag Konrad fotói, illetve az abból készült printek tették igazán szegedikatássá.

 

ANDA

Idén sem kellett csalódnom egyik kedvenc hazai márkámban, hiszen a legújabb ANDA kollekció markáns, határozott vonalai, a geometrikus formákra épül, amelyet a fekete-fehér-ezüst finom játéka bolondít meg. Anda Emília saját elmondása szerint legfrissebb kollekcióját egy olyan beszélgetés inspirálta, melyet egyfajta belső monológként önmagával folytatott. Talán innét az a hipnotikus légkör ami körüllengte a bemutatót. 

 

NUBU

A legújabb NUBU darabokat az absztrakt, expresszionista minták és Molnár Vera festőnő négyzetes konstrukciói inspirálták. A tervezők ismét nagy hangsúlyt fektettek a kabátokra, sokféle stílus és anyagtípus mellett a kollekció ismét tartalmaz szőrméből és bőrből készült darabokat. A márkára jellemző különleges részletek: kétfunkciós, kifordítható irhabundák, kézikötött részletek selyemmel párosítva teszik a kollekciót igazán egyedivé; emellett plexidíszítések, ipari kötélből készült hevederek, matt láncok jelennek meg a ruhákon és a táskákon is. Nagyon tetszett, hogy a márka meghatározó színei mellett a piros, a sötét mályva és a kék is bekerült a kollekcióba.

 

USE unused

Nagy várakozás előzte meg a berlini divathetet is megjárt USE unused márka 2015-ös öszi kollekcióját. Annak ellenére, hogy pár hete már láthattuk a kollekciót, leírhatatlan élmény volt Budapesten is látni a márka legújabb darabjait. Idén is a hordhatóság és a nőiesség voltak a legfőbb szempontok Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András triójánál, amihez az ’50-es években épült “Kádár villa” adta a fő inspirációt. 

 

Fotók: TONI&GUY Fashion Week Budapest - Holecz Endre

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr67326058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása