'A szabályokat kreatívan át lehet hágni, újragondolni, átalakítani'
Interjú Molnár Annamáriával, a Yuuths alapítójával

Alig egy éve diplomázott Molnár Annamária a Modart Művészeti és Divatiskolán, máris hatalmasat dobbantott első hivatalos kollekciójával!

Mondanom sem kell, hogy már Annamária diplomakollekciója is nagy kedvencem volt, hiszen már akkor kirajzolódott az a merészség, ami ma egyet jelent a Yuuths márkával. Laza, mégis szigorú vonalvezetés jellemzi a Yuuths ruháit, s ez az a kettősség, ami feltűnővé és karakteressé varázsolta Molnár Annamária friss márkáját. A márciusi TGFWB-en volt szerencsém a saját stílusomra variálni az előbb említett merészséget, hiszen a divateseményen többek közt a Yuuths márka ruháiban is feltűntem - ittAz aktuális, 2015-ös tavaszi, kollekció előfutára a tavalyi Gombold újra! öltözéktervezői pályázaton debütált, amit a a híres lengyel plakátművész, Roman Cieslewicz munkái inspiráltak. A 2015-ös őszi kollekció darabjai sokkal letisztultabbak, mégis több ponton tekint vissza a fraktálrendszerek és a digitális művészetek inspirálta minták és nyomatok. 

Hamarosan a belváros szívében nyílik Annamária showroomja, addig is online már elérhető a Yuuths aktuális kollekciója.

10425354_1545422215672547_1418965554414756672_n.jpgphoto: Kristof Toth Photography
make-up: Galambos Eszter
hair: Laszlo Pasztor
models: Zsombor, Soma at Wam Models


A
 diplomakollekciód is már hatalmas visszhangot kapott, tudatosan döntöttél a férfi divat mellett?

A férfi öltözködésben évszázadok óta kialakult merev, szigorú szabályrendszerek vannak színek, formák, alapanyagok tekintetében egyaránt. Ezeket a szabályokat kreatívan át lehet hágni, újragondolni, átalakítani, amikből végül egészen újszerű dolgok születhetnek.
Másrészt ma Magyarországon nagyon kevés designermárka van, ami kifejezetten férfiaknak szól. Közhelyesen hangzik, mégis igaz, hogy a férfiaknak sokkal nehezebb designer ruhadarabokat eladni. Azonban létezik egy réteg, aki szereti, igényli és nyitott kreatív öltözködés felé, ők is inspiráltak.
Mind kreatív-, mind üzleti oldalról kihívás van benne, talán éppen ez vonzott, amikor eldöntöttem, hogy a férfidivattal szeretnék foglalkozni.

 

Hogyan látod a hazai férfiak öltözködési szokásait?

Szerintem van egy réteg, aki színekben és fromákban is bátor, fantáziadús, bevállalós.
Ugyanakkor van egy másik réteg, aki hajlamos egyfajta biztonsági játékot játszani, nem tudják mi áll jól nekik, bizonytalanok, nem szeretnék ha kitűnnének a tömegből. Kelet – Európában történelmi okokból is kialakult egyfajta bújdosás, beolvadni akarás a tömegbe. Ez mára szerencsére oldódik, de még mindig jelen van az a tendencia, hogyha valaki férfi létére extravagánsan, bátran, színesen öltözködik, akkor megjegyzéseket tesznek rá az utcán, a munkahelyén stb. Pedig kreatívitásra, színekre és ötletekre nagyon nagy szükség van a konstruktív mindennapokhoz, miért ne fejezhetnénk ki ezeket akár az öltözködésünkön keresztül?

 

Mit takar a Yuuths?

A YUUTHS az angol youth szóból ered, ami kifejezi a márka fiatalos, dinamikus, újító, erőteljes oldalát. A többesszám pedig a közösség erejét hangsúlyozza.

 

coll2featured.jpg

 

Mi az a plusz, amit a Yuuths adni tud a férfiaknak? Milyen a Yuuths-férfi?

A „Yuuths férfi“ modern, sokoldalú, kreatív személyiség aki szereti a sportos, kényelmes darabokat, de emellett fontos számára az egyedi, önkifejező, kissé különc megjelenés.
Nyitott, humoros, színes egyéniség, aki energiájával és játékos személyiségével színekkel és örömmel tölti fel a mindennapokat.
Persze ne egy felszínes, örökké mosolygó férfit képzeljetek el, természetes hogy vannak az ember életében nehezebb pillanatok, a YUUTHS üzenete inkább az az erő, ami ebből kihúz és hátba lök, hogy ne ragadj le, hanem haladj tovább.

 

Mi jellemzi a 2015-ös őszi kollekciódat?

A 2015-ös ősz-téli kollekciót a számítógépes művészetek, ezen belül a fraktálművészet inspirálta.
A fraktálok matematika képletekkel szigorúan leírható önazonos, végtelen, szabálytalan formájú alakzatok.
Léteznek úgynevezett fraktál-generáló szoftverek, amivel bárki, csak egy kattintással lenyűgöző fraktál képleteket hozhat létre ( ezeket a formákat a szoftver által generált matematikai képletek hozzák létre).
A high-tech, futurisztikus fraktálművészet és a tradicionális, klasszikus, ember által alkotott művészet erőteljes kontrasztjára épül a YUUTHS 2015-os őszi kollekciója.
A kollekció inspiráló figurája egy okos, fiatalos “geek boy”, aki játékos, vicces vonalat ad a kollekcióhoz. A formák, foltok és képletek alkotta minta terülő mintaként jelenik meg a kollekcióban.
Szabályos és szabálytalan formák, képletek, számok, színek, fraktálok és ecsetvonások hozzák létre a két művészeti világ közötti kontrasztot, ami egymás mellé állítva mégis harmonikus egészet alkot. A YUUTHS-ra jellemző innovatív, high- tech anyagokat klasszikus szövetekkel ellensúlyoztam, erősítve a kontrasztot a tradicionális és high-tech világ között.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr157419438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása