Magyar tavasz: Bridget & Olivia

Mivel hamarosan beköszön az új szezon, így idén is elindul a hazai kollekciókat felvonultató sorozatom a blogon, ahol a magyar tervezők 2016-os tavaszi kollekcióit ismerhetitek majd meg közelebbről is. 

A sorozatot az egyik kedvenc hazai márkámmal, a Bridget & Oliviával kezdem, hiszen nagyon tetszik a tervezőlányok által képviselt irány.  A Kovács Dóra és Staub Tímea alkotta duó kreációjában tavaly sikerült bekerülnöm a Marie Claire és a Hungária pezsgő közös street style versenyének döntőjébe (itt), és a Magyar Televízió Médiaklikk műsorában is egy Bridget & Olivia szettben (itt) nyilatkoztam divatról és médiáról. Nem mellesleg hatalmas szakmai elismeréssel indult a páros idei éve, hiszen az idén már nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Glamour Women of the Year gálán az Év divattervezője kategóriában jelölték a lányokat (szavazni itt tudtok), valamint egy másik neves hazai magazin gáláján, az Instyle Style Awardson a fiatal divattervező kategóriában szállnak versenybe a legjobbnak járó  díjért (szavazni itt tudtok).

Az új kollekció a már megszokott minimalista vonalvezetést viszi tovább sportos elemekkel kombinálva, amit az anyagütköztetések tesznek még rafinálttá. Sok esetben maszkulin anyagokból kreálnak nőies sziluetteket a lányok, és ugyanígy fordítva. A kollekció inspirációja a Her című film, melynek főszereplője Theodore Twombly egy nagyvárosban él, levélíróként dolgozik, és mások helyett ír személyes hangvételű leveleket szeretteiknek. Annak ellenére, hogy remekül és érzelmesen fogalmaz, a való életben zajló kommunikáció nem az erőssége; házassága tönkrement és képtelen igazi emberi kapcsolatok kialakítására. Hogy a tényleges emberi kapcsolatai helyén lévő űrt kitöltse elkezd kapcsolatot kialakítani egy magát Samanthának nevező operációs rendszerrel, aki nemcsak, hogy vicces, de figyelmes, érdeklődő és tökéletesen imitálja az emberi érzések és ismerkedési rítusok gyakorlatát. A főhős azon kapja magát, hogy beleszeret a test nélküli hangba. A film egy nagyon kedvesen megfogalmazott szembesítés saját magunkkal, mert igazából a történet végére tudatosul bennünk, hogy a velünk beszélgető nem más, mint projekció, Theodore vágyainak és érzéseinek kivetülése. Ezáltal ráismerünk arra az emberi hajlamra, hogy teljesen függetlenül testi mivoltuktól bele tudunk szeretni szituációkba, fantáziákba vagy akár gépek által generált indentitásokba is. 

Dóra és Tímea ezt a történetet viszi végig a kollekcióban, amit Shangai és Los Angeles színei bolondítanak meg. Ahogy egyre inkább várom a nyárat, úgy napról napra jobban tetszik a kollekció vibráló élénk pirosa, míg a pasztell türkiz a tenger hullámait juttatják az eszembe. A ruhák színei, mintái is ezt a urbánus soft fictiont adják vissza. A női darabok mellett az idei szezonban a B&O_ MAN már a kollekció felét teszi ki, tehát fiúk, irány az Ó utca 9., a Bridget & Olivia showroom! 

8e50a51b-fbfe-49b5-b1c5-30327126847c.jpg

A teljes lookbookért katt a képre! 

Fotó: Kovács Richárd
Styling: Magos Andrea
MUA: Gyuris Naomi
Haj: Hevesi Krisztián
Modellek: Kulcsár Kitti @Maverick és Szendrei Domonkos @Samtheagency
Grafikus: Ács Zoltán
Helyszín: Flashback photo studio

 

d8733034-d6a3-4ad2-accf-ba743f304347.jpg

260ac64b-7921-41b2-b333-78d643166bf2.jpg

00818f9d-39b9-4b8a-8162-5fe283ab394c.jpg

22a53138-d065-4f25-9027-48b461c70186.jpg

A lookbook és a márka férfi vonalának kampánya után, íme a kollekció mozgásban:  

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr748341098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása