OUTFIT #66

A már befutott és ismert magyar tervezők mellett, úgy vélem a frissen diplomázott tehetségeket is kötelességem támogatni, ismerjétek meg Ti is Bíró Borbálát!

Tavaly nyáron a KREA Kortárs Művészeti Iskola végzőseinek bemutatóján (teljes cikk itt) figyeltem fel Borbála kollekciójára is, többek közt Tapolcai Zsuzsanna Roll’raise kollekciója mellett (outfit poszt itt). Bíró Opticallusion fantázianevű kollekciójában a darabok geometriája és azok monokróm jellege varázsolt el.  A tervezésnél az axonometrikus kocka, a negatív terek megjelenítése foglalkoztatta a tervezőt. A perspektivikus ábrázolásmód és az érzéki csalódások világa szintén megjelenik a kollekcióban. Escher és Penrose munkáiból ismerhetjük a lehetetlen térformákat, amik a szabásvonalakban jelennek meg, úgy, hogy közben azok nem veszítik el funkciójukat. A kollekció monokróm hangvételét vibráló türkizek és szürkék oldják fel. 

A friss diplomás tervező kollekciójából egy merész szabású kabátot választottam és formáltam a magam ízlésére. Az élénk türkizt játékos, pasztell terepmintával és egy lezser szabású nadrággal oldottam. A összeállításom kedvence a mentazöld tornacipő, amibe egyszerűen csak beleszerettem, és végül tökéletes kiegészítője lett a lentebb látható szettnek. 

 

Fotó: MT - Molnár Tímea

dsc_0022.jpg

Kabát: Bíró Borbála
Pulóver: Zara
Nadrág: Asos
Cipő: Zara

 

4_11.jpg

3_11.jpg

5_11.jpg

6_8.jpg

8_1.jpg

7_5.jpg

2_11.jpg

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr848418720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása